zaterdag 8 oktober 2011

It's Cooking Saturday!

Rainy saturday...


Ohmy, wat een zeikweer vandaag! En koud dat het is... En tja, wat doe je als je niet naar buiten kunt?
Ga je dan van ellende je huiswerk maar maken? Ik heb een leuker idee: ga koken =)
Ik heb twee receptjes voor jullie gevonden. Ze zijn makkelijk, snel en superlekker!
So...let's try it out!


1. Taart in een mok
Hier een filmpje over hoe je een oven-chocoladetaart kunt maken. Het heeft overigens niet echt de vorm van een cake, maar het is wel even lekker! Je kunt de cake zoals in het filmpje met ijs eten, maar je kunt het ook gwn uit de beker lepelen. Yummi!
Oh, btw, let niet op die stem =)

Tip van proefkonijn Emma: Meer suiker, boter ipv olie, minder ei en minder lang in de magnetron.


2. Cupcakes

Wie kent ze nou niet? Cupcakes zien er niet alleen fabulous uit, ze zijn ook nog eens leuk & easy op te maken. Ga je voor de makkelijkere variant, en kies je voor kant-en-klaar cakejes? (Btw: je kunt ook gewoon cakemix gebruiken, lekker makkelijk :D)
Als je hiervoor kiest, hoef je alleen nog maar de topping ( = bovenste gedeelte) te maken.
Of ga je voor de uitgebreide versie en bak je zélf de cakjes?
Als je zelf de cakjes gaat maken, begin dan bij stap 1. 
Doe je alleen de topping? Begin dan bij stap 2.
Tumblr_lqy3kgim5b1qdzaxuo1_500_large


Stap 1: Zelf cakjes maken.
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

En verder:
Grote kom, 1 mixer met beslag haken, 2 eetlepels, 1 houten prikker, 1 (afkoel)rooster.


Het maken van de cakjes:
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen. Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. (Je kunt het ook zonder het bakblik doen, alleen kunnen je cupcakes dan inzakken...) Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toeAls laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 tot 2 minuten alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.
Schep nu de papieren houders in het bakblik voor 2/3 vol, en plaats deze in het midden van de oven.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Open de ovendeur tussentijds niet, anders zakken de cupcakes misschien in. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wann er geen beslag meer aan de prikker kleeft, kun je ze eruit halen. Anders laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen.


Stap 2: Topping
Neem zachte boter (die klop je op aan de hand van een mixer) dan voeg je er bloemsuiker bij en zorg je dat alle stukjes eruit zijn door te blijven kloppen of mixen. Als je chocolade topping wilt kun je dit doen door gesmolten chocolade toe te voegen of door gewoon simpel weg i.p.v poedersuiker er chocopoeder bij te voegen (bv. Nesquick omdat die al zoet is.). wil je meer een vanille topping, doe je dit met vanille-suiker. (let op: 1 zakje is genoeg, anders worden je cupcakes echt mierzoet (ik spreek uit ervaring xD)
 Wil je meer aarbei frosting voeg je er gewoon een fristi poeder aan toe. (deze vind je bv. bij de Jumbo).
Wil je je topping een kleurtje geven? Voeg dan wat kleurstof toe (oa. te koop bij de 'toko').



Stap 3: Versieren
Je kunt de cupcakes versieren met kraaltjes, nootjes, hagelslag, vlokken, noem maar op.
Zie hier voor wat leuke ideeën:
TumblrDC Cupcakes | Flickr - Photo Sharing!




Dit was deel 1 van 'Cooking Saturday'. 
Vind jij dat dit bij één deel moet blijven, of moet ik meer recepten gaan posten?
Eet smakelijk =)

xoxo, 
Yessica.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten