donderdag 10 november 2011

Deal met awkward situaties...

Hi,
Vandaag ben ik ziek, dus besloot ik een nieuwe post te schrijven. Hope you like it.

Iedereen kent wel een situatie dat je je ongemakkelijk voelt. Je weet niet hoe je er mee om moet gaan, wat heel logisch is. Ik geef bepaalde situaties, en tips hoe je ermee om moet gaan.

Situatie 1:
Een super leuke jongen komt naar je toe, en zegt iets leuks/liefs/grappigs. Je voelt jezelf rood worden, en er komt geen woord meer uit. Je wil wel wat terug zeggen, maar het lukt gewoon niet. Super ongemakkelijk natuurlijk.
Deal ermee: Adem in, adem uit. Sluit je ogen een seconde en denk goed na, iets dat je kan zeggen. Zei hij iets liefs tegen je? probeer dan zo koeltjes mogelijk hem te bedanken. Of vroeg hij of hij je huiswerk over mocht schrijven? zeg dat hij het voor een keer mag doen.
En de jij die nog steeds aan het blozen bent; jongens knappen niet af op blozende meisjes, ze vinden het juist schattig.
Dit moet je niet gaan doen: Het eerste zeggen wat in je opkomt, dat maakt de situatie nog ongemakkelijker dan dat ie al was. Loop ook niet weg, dan denkt hij dat je hem niet ziet zitten. Wat je zeker niet moet doen is zeggen dat je zo stom bent, en niet cool bent, en je nooit een zinnig antwoord kan bedenken. Want hoe meer je jezelf afkraakt, hoe ongemakkelijker hij zich gaat voelen.

Tumblr_llgbq0badc1qd0j7lo1_500_large_large


Situatie 2:
Het is al best laat, dat ene leuke winkeltje is nog open. Door de ramen zie je een super leuk shirtje, en het is de laatste. Je loopt de winkel in, maar ziet dat er niemand is, alleen wat verkopers die je allemaal aanstaren. Heel ongemakkelijk.
Deal ermee: Het is natuurlijk ongemakkelijk om als enige in een winkel te staan, maar de verkopers zijn er waarschijnlijk juist heel blij mee. Zie het juist als een goed moment; geen lange rijen tijdens het afrekenen.
Dit moet je niet gaan doen: De winkel weer uitlopen met een knalrood hoofd. Ten eerste is dat best raar. Ten tweede kan het shirtje de volgende dag misschien weg zijn.

Situatie 3: 
Je zit in de klas, het is helemaal stil omdat iedereen aan het werk is. Opeens laat je een super harde scheet. Iedereen knijpt z'n neus dicht en kijkt jou kant op. Langzaam word je rood, en je hebt niet echt een goed excuus.
Deal ermee: Schuif heen en weer op je stoel en zeg "Goh, deze stoel is echt luidruchtig", en glimlach zo lief mogelijk. Iedereen herkent het wel dat je stoel een scheet geluid maakt, maarja, de kans is nog steeds dat ze het ook ruiken. Ben zelfverzekerd en zeg "Damn, iedereen laat wel eens een scheet, doe niet alsof ik de enige ben", niet bozig, maar met een glimlach zodat je toch nog leuk overkomt.
Dit moet je niet doen: De persoon die naast je zit de schuld geven, dat is niet aardig. En waarschijnlijk geloofd niemand je.

Tumblr_lszr21pivr1qe49wpo1_500_large
Situatie 4:
Je leende een jurkje van je vriendin voor een feestje. Het was super leuk op het feestje, en er was lekker eten. Het probleem is dat je met dat eten een beetje op haar jurkje hebt geknoeid.
Heel ongemakkelijk het terug te geven.
Deal ermee: Ten eerste moet je het jurkje in de wasmachine doen, de kans is er dat nog dat de vlek eruit gaat. Als dat niet lukt, dan moet je gewoon eerlijk zijn. Bel je vriendin om te zeggen dat het je heel erg spijt, en het niet de bedoeling was, maar dat je haar jurkje vies hebt gemaakt. Natuurlijk is je vriendin er niet blij mee, maar je bent tenminste eerlijk geweest.
Dit moet je niet doen: gaan wrijven in de hoop dat de vlek verdwijnt, je zorgt ervoor dat hij er juist beter in gaat zitten. En als je vriendin naar het jurkje vraagt, moet je niet gaan uitstellen door telkens te zeggen dat je hem bent vergeten mee te nemen. Want vroeg of laat komt ze erachter, en de kans is dan groter dat ze boos wordt.

Nouja, dit was mijn post voor vandaag. Hij is lekker lang en hopelijk heb je wat aan de tips.

XoXo, Nina
5 opmerkingen:

 1. die van de winkel klopt niet xd het begint met een shirtje en eindigt met een rokje?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Yessica: heb jij wat plaatjes veranderd?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke post! ik was een keer bij een vriendin en die gaf mij een groot stuk appeltaart met slagroom, heel lekker. we gingen op de bank voor de tv zitten om het op te eten en het was gewoon gezellig. tot ik dus die appeltaart inclusief slagroom op hun peperdepeperdure bankstel mors. ik helemaal rood:'o oooh, de bank wilde ook appeltaart...' niet echt een grappige opmerking ofzo, maar het brak de stilte teminste.
  dat was echt de meest ongemakkelijke situatie waarin ik ooit heb gezeten haha. sorry dat moest ik even delen :$

  BeantwoordenVerwijderen